베트남 동나이 병원 > project

본문 바로가기

  • no image
  • no image
  • no image

Medical

Dong Nai General Hospital, Vietnam

베트남 동나이 병원

대지경사에 착안하여, 완만한 경사의 진입동선과 타워 앤 포디움 형태의 층별개념, 사선방향의 매스 변화를 통하여, 건물이 주변 지형에 대해 위압적이지 않으며 주변경관에 대한 시각적 개방감을 확보하였다. 전면도로를 따라 대지의 길이 방향과 평행한 대지축을 설정함으로써, 중심시설인 병원본관은 진입로에서 접근이 편리한 위치인 대지의 중앙부에 배치하였고, 향후 증축 예정인 병동(700병상)의 중간에 배치하여 장래성장과 증축의 방향으로 삼았다. 병원 후면의 자연녹지는 훼손을 최소화하고 산책로 및 환자의 휴식공간으로 계획하였고 부분적으로 야외재활시설로 이용 되도록 계획 하였다.

Focusing on land slope, through the floor concept, the mass changes in the diagonal direction of the launch of a gentle slope and copper tower and the podium form, a building which does not overbearing surrounding terrain was secured for the visual openness of the surrounding landscape. By setting ground and parallel to the longitudinal axis of the earth along the front road,
 the main building of the hospital was placed in a central part in the site is in a convenient location accessible from the ramp to the premises for the next planned enlargement wards (700 beds) and for the direction of the future growth and expansion. Natural vegetation minimize damage to the rear of the hospital was planned as a seating area and a promenade patients were planned to be partially used as outdoor rehabilitation facilities.

대지위치 : Bien Hoa, Dong Nai, Vietnam
대지면적 : 89,554m2
연면적 : 74,697m2
건축규모 : 지하 2층, 지상 13층

Location : Bien Hoa, Dong Nai, Vietnam
Area : 89,554m2
Total Floor Area : 74,697m2
Building Scale : 2 Basement, 13 Stories


(주)유일엔지니어링종합건축사사무소

COPYRIGHT YOOIL E&A ALL RIGHT RESERVED