평택 남부복지타운 > project

본문 바로가기

  • no image
  • no image
  • no image
  • no image

Medical

Pyeongtaek Southern Welfare Town

평택 남부복지타운

이 프로젝트의 목표는 주민들에게 친숙하고 물리적 공간의 여유와 생활의 여유를 주었던 근린공원 부지의 맥락을 유지하는 것이다. 그러나, 초기 프로그램 규모보다 약 150% 정도 늘어남에 따라 주변 건축군들의 스케일과 맥락을 유지해야 했다. 이 목표는 조화를 개구부 스케일을 조절하고 재료를 수평, 수직으로 적절하게 분절하여 만족시켰다. 시설의 주 이용자의 활동과 움직임, 심리특성을 고려하여 적절한 밝기의 빛이 실내 각 기능공간의 특성에 맞게 유입되도록 하여, 다양한 이용자가 편리하게 이용하도록 하였다.

The goal of this project is to maintain a free and friendly residents and neighborhood context of parkland gave a margin of life in a physical space. However, we must maintain the scale and context of the surrounding building group as more than the initial 150% scale the degree program. The goal is to adjust the opening and the harmony scale satisfied by properly segment the material horizontally and vertically. By considering the user's activities and movements, the main psychological characteristics of the facility so that the light entering the brightness level to suit the characteristics of each indoor function space, and to use a variety of user convenience at a day and a night.

대지위치 : 경기도 평택시 평택5로 222(비전동)
대지면적 : 24,487.50㎡
연면적 : 10,957.72㎡
건축규모 : 지하 1층, 지상 4층

Location : 222, Pyeongtaek 5-ro, Pyeongtaek-si, Gyeonggi-do, Korea
Area : 24,487.50㎡
Total Floor Area : 10,957.72㎡
Building Scale : 1 Basement, 4 Stories


(주)유일엔지니어링종합건축사사무소

COPYRIGHT YOOIL E&A ALL RIGHT RESERVED