대구교정시설 > project

본문 바로가기

  • no image
  • no image
  • no image
  • no image

Correctional, Military

Daegu Correctional Institution

대구교정시설

대구 교도소 – 힐링 스퀘어
도시확장에 따라 확장 이전하게 된 이 시설은 특성상 요구되는 특수조건을 충족시켜야 할 뿐 만 아니라 자연조건 훼손을 최소화하고 인근 마을의 삷과 조화되어야만 했다. 정서적, 인격적 치유와 자존감 회복을 위한 사회공동체로서 관리효율성과 주요 동선공간의 프라이버시와 효율이라는 기본 속성에 더하여 거주 쾌적성을 동시에 만족시키기 위해 사이사이에 경관녹지를 배치하여 공간심리적 치유의 길로 조성하였다. 단지 정면 외부공간은 권위성을 지양하고 지역주민과 공유할 수 있는 공원 및 운동시설, 다목적 체육관 보육시설을 조성하여 지역사회에 잘 융합되는 장소가 되도록 하였다.

HEALING SQUARE
The facility had to be not only meet the special conditions under which the characteristics required but minimize damage to natural conditions and harmonize with lifes of the neighboring villages.
In order to meet the emotional, personal healing and self-esteem management efficiency and comfort of living in a social community for recovery, it was composed of privacy and copper properties to the efficiency of the main circulation spaces in the way of psychological healing through the landscape greenery space.
By creating parks and athletic facilities, multipurpose gym, child care facilities that can be shared with local people, it was sublated it's authority and was to be the place for anything better convergence in the community.

대지위치 : 대구광역시 달성구 하빈면 감문2리 833번지 일원
대지면적 : 271,581.0m2
연면적 : 65,996.37m2
건축규모 : 지하 1층, 지상 3층/ 지상 4층(비상대기소)

Location : 대구광역시 달성구 하빈면 감문2리 833번지 일원
Area : 271,581.0m2
Total Floor Area : 65,996.37m2
Building Scale :1 Basement, 3 Stories / 4th Floor(Emergency stations)


(주)유일엔지니어링종합건축사사무소

COPYRIGHT YOOIL E&A ALL RIGHT RESERVED